Staat een nieuwe auto hoog op jouw verlanglijstje? Dan is nu de tijd om eindelijk de stap te nemen en de knoop door te hakken. Een mooier december cadeau is er niet, toch? Is je budget niet groot genoeg om een splinternieuwe wagen aan te schaffen? Dan kun je natuurlijk altijd op zoek gaan naar een occasion. Hoewel deze auto’s al enkele kilometers op de teller hebben staan, betekent dat natuurlijk niet dat ze niet meer de weg op kunnen. Vaak kunnen tweedehands auto’s nog prima een ronde mee. En daar profiteer jij natuurlijk van. Deze auto’s zijn immers een stuk goedkoper dan een splinternieuw model. Op zoek naar een occasion dan maar, maar de vraag is waar?

Online verkoopplatformen

Online kun je ontzettend veel tweedehands auto’s vinden. Je vindt ze op marktplaats, autotrader of autotrack. En daarnaast zijn er nog tal van verkoopplatformen waar je een auto kunt scoren. Iedereen kan adverteren op deze verkoopsites. Dat betekent ook particulieren. Vaak kun je bij een particulier goedkoop een tweedehands model kopen. Het nadeel is dat je zelf de auto na moet laten kijken door een autogarage en eigenlijk dan pas weet of je een goede deal hebt gesloten. Ook handelaren bieden hun occasions online aan. Deze kopen de auto’s vaak goedkoop in, knappen ze zelf op of laten ze door een autogarage opknappen en verkopen ze daarna weer. Het voordeel hiervan is dat de auto al opgeknapt is. Er zijn ook autohandels met een eigen garage, zoals de autohandel in Emmen. Hier kun je ook terecht als er wat mankeert aan je auto en je kunt vaak ook een goede garantie afdwingen.

Autobedrijven en autodealers

Ook autobedrijven verkopen tweedehands auto’s. Je kunt onderscheid maken tussen autobedrijven met het BOVAG keurmerk en zonder. Het keurmerk verzekert je dat het een autobedrijf is dat voldoet aan alle kwaliteitseisen. Daarnaast biedt een autobedrijf je garantie van een paar maanden tot zelfs een jaar. Als er in die tussentijd wat mis is met je auto, kun je deze vaak kosteloos laten maken. Naast een autobedrijf dat alle merken voert, zijn er ook autodealers. Dealers vertegenwoordigen vaak één of meerdere automerken. Ze beschikken dan ook over alle specifieke kennis over deze merken. Met name als je naar een bepaald merk auto op zoek bent, kun je hier terecht voor jouw nieuwe auto. Naast splinternieuwe modellen vind je hier ook vaak gebruikte modellen.