De aanschaf van een (nieuwe) auto is natuurlijk niet zomaar wat. Veel mensen vragen zich af waar je op zou moeten letten bij de aanschaf van een auto. In het onderstaande artikel vertellen wij je daarom graag waar je op zou moeten letten bij de aanschaf van een auto.

Oriënteer en inventariseer jouw wensen
Waarschijnlijk heb je al een beetje een idee waar je naar opzoek bent; zo geven sommige mensen een voorkeur aan een Jeep, SUV of berline. Wellicht droom jij van een elektrische of hybride wagen en daarnaast heb je natuurlijk rekening te houden met een bepaald budget. Begin daarom met het inzichtelijk maken van jouw wensen, voorkeuren en eisen. Er zijn verschillende websites die jou kunnen begeleiden bij de aankoop van een nieuwe auto. Een website zoals Carjack.be helpt consumenten bij het uitzoeken van een geschikte auto.

Proefrit
Heb je eenmaal inzichtelijk waar je naar op zoek bent? Dan is het hoogstwaarschijnlijk tijd voor een proefrit. Het is belangrijk dat je proefrit zelf rijdt en daarbij op de volgende zaken let:

• Start de motor goed?
• Schakelt de auto goed?
• Hoe rijdt de auto op verschillende type wegen?
• Test de remmen: probeer bijvoorbeeld eens op hoge snelheid te remmen. Remt de auto voldoende krachtig?
• Trekt de auto niet naar een bepaalde kant tijdens het rijden?

• Bekijk het dashboard; werken alle knoppen en schakelaars? Doet de airco het en branden er geen controle lampjes.
Daarnaast is het belangrijk dat je lekker en comfortabel in de auto zit. Tevens is het belangrijk dat je de auto mooi vind, het oog wil immers ook wat!

De auto kopen
Na een geslaagde proefrit en bezichtiging, wil je waarschijnlijk overgaan tot de daadwerkelijke koop. Onthoudt daarom de volgende aankooptips: blijf binnen de grenzen van jouw budget, wees niet bang om te onderhandelen, houd de sfeer positief en ontspannen en schroom niet om bedenktijd te vragen. Deze bedenktijd kan je altijd nog gebruiken om eventueel prijzen te vergelijken, een platform dat jou hiermee zou kunnen helpen is bijvoorbeeld www.carjack.be. Laat je vooral niet intimideren door een agressieve verkoopstijl en blijf altijd bij je eigen gevoel.

De deal gesloten?

Heb je de deal gesloten? Gefeliciteerd! Vergeet vooral niet de auto te verzekeren voordat je hiermee de weg opgaat. Daarnaast is het belangrijk om, indien nodig, het kenteken op jouw naam te zetten. Dit heet overschrijven. De auto verzekerd en overschreven, dan ben je klaar om met jouw nieuwe auto de weg op te gaan.