Duitsland heeft veel kantoren en fabrieken die auto’s maken. Grote automerken zoals Volkswagen, Mercedes, BMW, Audi, Ford, Opel en Porsche zijn de automerken die in Duitsland geproduceerd worden. Veel Duitsers zijn net zoals ieder ander land trots op hun eigen producten en dat is dan ook de reden dat er veel eigen merken auto’s gekocht worden. En laten nou net al die automerken ook erg populair zijn onder de Nederlanders.

Duitsland kent veel hele jonge auto’s

In Duitsland worden heel veel jonge auto’s te koop aangeboden, ook wel Jahreswagen genoemd. Dit zijn auto’s van maximaal 1 jaar oud en op de teller staat nog niet eens 10.000 kilometer. Fabrieksmedewerkers hebben deze auto met extra korting via hun werkgever kunnen kopen. Dit is een jaarlijkse regeling, dus ieder jaar kan een medewerker tegen korting een nieuwe auto kopen. Dit zijn zeer voordelige auto’s om te importeren, omdat de auto maar één eigenaar heeft gehad en ook nog onder de fabrieksgarantie valt. Deze auto’s zijn dan ook razend populair onder de Nederlanders.

Fabrieksgarantie ook geldig in Nederland

Als je een auto uit Duitsland importeert, dan blijft de fabrieksgarantie over het algemeen gewoon geldig, omdat fabrieksgarantie Europees geregeld is. Dat is het voordeel van een land uit de Europese Unie.

Tip: https://easyimport.nl/auto-importeren-duitsland/

In Duitsland zal je meer auto’s met vierwielaandrijving vinden

Duitsland is groot en kent zowel een vlak landschap als bergen. De weersomstandigheden in Duitsland zijn veel extremer. Je moet met je auto ook de berg op kunnen rijden als er sneeuw ligt, dat kan alleen maar goed gaan als je een auto met vierwielaandrijving hebt. Auto’s met vierwielaandrijving overheersen dan ook in het auto aanbod. Het is altijd handig om in Nederland, dat veel wisselende weersomstandigheden kent, een auto te besturen die vierwielaandrijving bezit.

Meer informatie: https://easyimport.nl/

De invoerrechten binnen de EU zijn Nihil

Koop je een auto in Duitsland, dan betaal je geen invoerrechten. Tenminste als het land waarin je woont lid is van de Europese Unie. Zowel Duitsland als Nederland zijn dit en vele andere landen met hen. De Europese Unie telt 28 lidstaten.