Als motorrijder weet je dat het hebben van goede banden essentieel is, niet alleen voor de rijkwaliteit maar ook voor de veiligheid. De vraag is echter; hoe kies je de juiste banden?

Het kan namelijk zo zijn dat je niet goed weet welke opties er zijn en hoe je dan kiest welke opties bij jou en je motorfiets passen. Hulp daarbij kan goed van pas komen, zeker omdat het hebben van de juiste banden zo belangrijk is voor je eigen veiligheid. In dit artikel gaan we je daarover informeren.

 

Welke type banden zijn er?

Het belangrijkste waar je rekening mee moet houden is de maat natuurlijk. De band moet namelijk precies passen bij de motor. Meestal weet je de maat natuurlijk wel, dus zorg ervoor dat je de juiste koopt. Weet je niet goed welke maat je nodig hebt? Op de zijkant van de oude band staat een reeks cijfers die staat voor de breedte, hoogte en diameter. Op die manier vind je makkelijk de juiste maat. Daarnaast heb je het verschil in seizoenen. Je hebt bijvoorbeeld zomerbanden, die vaak het hele jaar mee kunnen. Je hebt winterbanden, die echt bedoeld zijn voor slecht weer. Houd hier wel rekening mee, want het is onlogisch om te rijden met winterbanden in de zomer.

 

Specifiek seizoen banden of all year long?

Zoals aangegeven moet je sowieso rekening houden met de maat van de banden, daar moet je zo precies mogelijk in zijn. Echter, moet je vervolgens kiezen of je gaat voor een specifieke winterband of een zomerband. Of ga je voor de all year long band? Hiermee kun je het hele jaar door en hoef je verder geen rekening te houden met de verschillende weerstypes. Auto-onderdelen24.nl heeft een uitgebreid aanbod. Als het echt heel warm of heel koud is dan kun je beter gaan voor specifieke seizoen banden.